Mesto sa pripravuje na medzinárodný festival umeleckých skupín

23.11.2011 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 23. novembra (TASR) - Výsledkom cezhraničnej spolupráce Vranova nad Topľou a poľského Rzeszówa je ďalšie spoločné podujatie, ktoré sa uskutoční v piatok 25. novembra v priestoroch vranovského domu kultúry. Na medzinárodnom festivale umeleckých skupín s názvom Nad Topľou i Wislokiem vystúpia desiatky účinkujúcich z oboch partnerských regiónov.
Podľa slov Silvie Nusovej z vranovského Mestského domu kultúry zrealizovali v uplynulom období obe partnerské samosprávy spoločný cezhraničný projekt s názvom Ochrana kultúrneho dedičstva historických regiónov Zemplína a Rzeszowského vojvodstva, tradícia - súčasnosť – budúcnosť. Jednotlivé projektové aktivity na slovenskej strane financovala Európska únia z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja a štátny rozpočet SR, v rámci programu cezhraničnej spolupráce Poľsko – Slovenská republika 2007 - 2013.
\"Úspešnou realizáciou projektu získal Mestský dom kultúry vo Vranove nad Topľou v roku 2010 rekonštrukciou nielen nový vzhľad, ale zároveň tu došlo k vybudovaniu kvalitnej základne pre organizovanie kultúrnych podujatí s medzinárodnou účasťou,\" doplnila Nusová.
Rzeszowskí a vranovskí hudobníci či tanečníci sa tak stretli na spoločných podujatiach na pôde oboch miest už niekoľkokrát a v spolupráci pokračujú. Návštevníci vranovského kultúrneho domu zhliadnu na sklonku týždňa vystúpenie Detského folklórneho súboru Cifroško, Folklórneho súboru Vranovčan a tanečnej skupiny T - 8. Zaznejú aj piesne v podaní Jakuba Konyu, Magdalény Bukaly, Sone Metyľovej a Zuzany Hudzickej.
 

Vyberte región